recorre tot el conjunt d’aspectes del folklore relacionats amb el tema de la mort segons els costums i creences que havia recollit Amades" />

 

 

Revista de Folklore

 

ISSN: 2014-2846

 

Número/Issue 50

Arxiu de la revista/Journal archive

   

 

Número 50, desembre de 2016


 

Alguns costums sobre la separació de l’ànima i l’amortallament recollits per Amades a La Mort, costums i creences (1935)
Ramon Fernàndez

 

 

Resum: Joan Amades va publicar entre 1933 i 1937 la Biblioteca de Tradicions Populars, que ha esdevingut un referent en el temes folklòrics catalans. Dins d’aquesta col·lecció el volum La Mort, costums i creences recorre tot el conjunt d’aspectes del folklore relacionats amb el tema de la mort segons els costums i creences que havia recollit Amades.
 

Abstract: Joan Amades published between 1933 and 1937 the Biblioteca de Tradicions Populars (Library of Popular Traditions), which has become a reference in the Catalan folklore. Within this collection, his book La Mort, costums i creences (Death, customs and beliefs) runs through all aspects of folklore related to the theme of death according to the customs and beliefs that had gathered Amades.


Descriptors: creences sobre la mort, Catalunya
Keywords: Beliefs on death, Catalonia
 

Referències / References:

  • Joan Amades (1935b). La Mort: costums i creences. Barcelona: la Neotípia (Biblioteca de tradicions populars, Sèrie B, Volum XXIII).

  • Josep Fígols (2012). “Pa contra revinguts, segons Joan Amades”. L’Upir [en línia], núm. 33 (setembre), p. 177-180. Disponible a: <http://www.cercle-v.org/Upir/u33-2.htm>. Accés: 12 de setembre de 2016.
     

    Baixar-lo/Download PDF         

     

pàg. 73-79

 

   

Imprimir

Índex Upir

Pàgina inicial